AZO-scholingsavond: Weet jij wat kan, wat mag, wat moet?

Datum/Tijd
Date(s) - 13/06/2018
19:00 - 21:30

Locatie
Radboudumc, Hippocrateszaal, route 77

Kaart wordt geladen...

Naast allerlei technische, medische of praktische vragen, spelen binnen de acute zorg ook regelmatig andere thema’s: wat doe je als zorgverlener onder verdachte omstandigheden, zijn er grenzen aan de zorg die je kunt verlenen, wat is de rol van een huisarts bij orgaandonatie? 

Tijdens de AZO-scholingsavond van 13 juni komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ethische dilemma’s: In de zorg vinden we vaak meerdere zaken belangrijk maar kunnen die niet tegelijkertijd recht doen. De onderliggende vraag is daarbij altijd wat is het goede om te doen? In deze presentatie een korte inleiding over ethiek en gaan we vervolgens kijken naar casuïstiek uit de praktijk van de acute zorg en over de wet- en regelgeving.
  • Orgaandonaties, hoe actueel kan het zijn? Het kabinet is een nieuwe wet aan het voorbereiden en tegelijkertijd komt er mogelijk nog een referendum. Wat kan jij als zorgverlener bijdragen?
  • Forensische geneeskunde: Wat gebeurt er als je als zorgverlener onderdeel wordt van een plaats delict? Wat mag je wel en niet zeggen of doen? Wat of wie beschermt mij als zorgverlener? Allemaal vragen die antwoorden nodig hebben.

Programma:
18.30 – 19.00 Ontvangst en registratie
19.00 – 19.30 Ethische dilemma’s – dr. Anke Oerlemans, wetenschappelijk onderzoeker IQ healthcare
19.30 – 20.00 Donatie – Marloes Witjes, promovenda Intensive care Radboudumc
20.00 – 20.30 Pauze
20.30 – 21.00 Forensische geneeskunde; van plaats hulpverlening naar plaats delict  – dr. Bertine Spooren, forensisch arts
21.00 – 21.30 Discussie aan de hand van casuïstiek en bovenstaande onderwerpen

Doelgroep: Meldkamer- en ambulancemedewerkers, SEH-verpleegkundigen en artsen, huisartsen, specialisten, (IC/MC) verpleegkundigen, politie.

Accreditatie is verleend doorde ABAN, NVAM en V&VN

Inschrijving gesloten

 

Ga naar het aanmeldformulier