Pijn op de borst

Tijdens de scholingsavond van 14 maart spraken we over het onderscheiden van acute zorgvragen van de minder acute met ruim 100 huisartsen, meldkamercentralisten, triagisten, ambulanceverpleegkundigen, verpleegkundigen en cardiologen.

Aan de hand van casuïstiek werd de algemene kennis over pijn op de borst opgefrist. Ook kwamen cijfers, trends, diagnoses en uitkomsten aan de orde. Om meer inzicht te hebben in het NTS kregen we een kijkje in de keuken van de meldkamer. We luisterden mee met een 112-melding van thoracale pijn en kregen inzicht in de keuzes die de meldkamercentralist met behulp van het NTS maakt.

De zorg voor patiënten met coronair lijden nog beter maken? Het onderzoek IModern onderzoekt of én wanneer direct dotteren van reststenoses bij patiënten met een STEMI zinvol is.

Scholingsavond acute Cardiologie           

 

Acute Zorgregio Oost en de regionale focusgroep acute cardiologie (link) organiseerden de scholingsavond. Voorzitter was Niels van Royen, hoogleraar en hoofd Cardiologie Radboudumc.
Sprekers waren: Dirk Schellings, cardioloog | Roland Zeilstra, huisarts | Jacqueline Vos, arts-onderzoeker | Anneke Zijlstra, meldkamercentralist | Peter Jan Mulder, verpleegkundig specialist | Mark Boogers, cardioloog. 

 

Meer weten? Bekijk de presentaties in de bibliotheek of ga naar onze scholingspagina.